Ebba Grethe Møgelvang - Billedkunstner og forfatter
Galleri Møgelvang - link til forside

Biografi-CV Medlem af: Dansk Folkeparti-  Image2use- billedbureau, Kunstnergruppen Myrki - stifter og ejer af navnet. 

Worldwideartbook, Fineartamerica,salgsprofil på myartspace.dk     

                                           

 Ebba Grethe er professionel udøvende kunstmaler, med atelier i Mørke. i juni 2012 afholdt hun sin 20 års jubilæumsudstilling I Tinghuset, Ebeltoft. Jeg har 33 års erfaring i at drive selvstændig virksomhed.Siden 1989 selvstændig indenfor alternative behandlingsformer, kunst, forfatter, journalistik, galleridrift, udstilling med andre kunstnere. etc.
Har siden 1992 udstillet og solgt malerier til mange steder i verden, er repræsenteret på gallerier i USA og Danmark, samt har udstillet flere steder i udlandet.
Jeg har deltaget i flere censurerede udstillinger både i Danmark, Italien, USA, Tyrkiet, Japan, Mexico, Frankrig.

Ligeledes udgav jeg i 2007 bogen For Enden Af Regnbuen, en bog om kreativitet, kunstnerisk udfoldelse og positiv livsstil. 
Ebba Grethe er omtalt i kunstbogen ,Important World Wide Art Book (2012 og 2013) World Wide Artbook, Santa Barbara . Californien 2010 .Artispectrum, New York- kunstmagasin nov. 2009.ebbagrethe ved sit staffeli                                                  

 Citat jeg lever efter: Life isn´t abouth the breath we take - it´s abouth the moment that takes our breath away. 

 Ægte gavmildhed består i at bygge videre på andres ord. Ikke at fordreje dem.

  Ebba Grethe er nu repræsenteret med malerier i flere lande på verdenskortet.:New York, Washington, Los Angeles- USA, Sydney-Australien, Thorshavn- Færørerne, Oslo- Cairo Ægypten, Springdale,London,Paris,Perthshire,Delaware,Herndon,Stoney Creek
 

Medlem af Danske Billedkunstneres Forbund, har malet siden foråret 1992- afsluttet 1 årig kunstterapeut uddannelsen i  1993.

Min Kunstneriske baggrund:
2014: Undervisning Skovstjernen. LOF
2008-2011 ansat som kunstnerisk leder hos butik Danahouse i Hobro, hvor vi sammen drev butik og mit galleri møgelvang fra.

2007 Udgivet bogen For Enden Af Regnbuen, illustration og omslag eget maleri.

2005 Elev af Robert Mc Lean kunstskole i Provence,Sydfrankrig, samt kurser i Asserbo på Sjælland

2005. Studieophold, 14 dage ved Artschool Provence. I sct. Paul de Vence.
2004 åbnet mit eget Galleri Møgelvang i Mørke
2004: studieophold/maleskole 2 uger på Korfu. 1 uge Athen. Grækenland.
2004 Karens Malerskole Hvorslev.5 måneders forløb i videreudvikling af maleriets muligheder

2004: 2 mdr. maleri/studieophold, art de mason artschool, Perpignan.

2004-05: Årskursus Århus Universitet, i Kommunikation og journalistik

2004 Forfatterkursus, Ærø Højskole. Bente Clod.

2001-2003 Forfatterskolen, KBh.
1999-2000 Rønde Kunstskole kurser i maleri, qrouiqe tegning.
1993. studieophold, Paris- 1 md. malerskolen art de mason,
Skolen for Kunst og Design, ekspressiv portrætmaleri. /lærer. Verner Brems
1993-1995 Malekursus Susanne Møberg

1992. Studieophold/maleri. Couliere, Frankrig. Art School of Maison . 3 uger.
1992-93: v Skov, Kunstterapeut.

1992. Studieophold, Miami , Florida.
1976 uddannet bogholder og 1989. Teknonom indenfor regnskab,virksomhedsøkonomi, og virksomhedsorganisation, salg, ledelse, arbejdspsykologi fra Århus Tekniske Skole

1990 examineret Zoneterapeut, Healer og Regressionsterapeut- Helseskolen i Højbjerg.

 1999-2000:  NLp- psykoterapeut.Dansk Institut for NLP praktikere.København

selvstændig firma:  1979-1993 Silvetta Elektronik ApS. 1984-1990 Rainbow Invest, handel med aktier og obligationer. 1996-1998. Stofbutikken I Hornslet.1993-2016 selvstændig billedkunst og forfatter. med eget galleri siden 2004.

1986-1987., Cairo, egypten.

 

1993-2014 studierejser/maleophold m.v. Louvre, Paris, Montmartre.kunstmiljøet ved Seinen, London- gallerier, museer m.m. Berlin, kunstudstillinger, kunstmuseer i Miami- Florida , gallerier museer i Atlanta- . Georgia. Akropolis, Knossos, Grækenland, Cairo museum- pyramiderne, katakomberne.Studieophold, malerikurser i Frankrig. bl.a. Coudaliere, Sct. Paul de Vence, Vence, Paris.

Tillidshverv
: Lokalformand Dansk Folkeparti Syddjurs.2015--- 

 Domsmand Vestre Landsret i Viborg.

Bestyrelsesmedlem og kasserer i Dansk Folkeparti lokalafd. Syddjurs Kommune.

 2011-----Revisor Rejse og kulturklubben, Dansk Blindesamfund

1991-1993 Leder af Naturbalancehuset i Århus, bestyrelsesmedlem og kasserer i Landsforeningen For Naturhelbredelsens Fremme.1979-1993 Bestyrelsesmedlem Silvetta Elektronik. Bestyrelses Boots in LIme 2005-2006. 2006-2008 turistguide på Rosenholm Slot, Hornslet. Medlem af optagelsesudvalg i Kunstens Venner Djursland, for nye kunstnere.


Medlem af: Fineart america.com..initiativtager til dannelse af kunstnergruppen Myrki, Myartspace.com, , medlem af Danske Billedkunstneres Forbund, Artguide Denmark, Artguide- Deutschland, Kunst-online.dk, Facebookprofil, Twitter, Linkedin.com, World Wide Art Book, Santa Barbara California. Kunstnergruppen Artdoors. Dansk Folkeparti.Singleklubben Dansk Blindesamfund.

Sponsorater:2006 skænket et maleri til Børnecancerfonden,2007 skænket et maleri til Odense Universitetshospitals børneafd,2007 skænket et maleri til Specialtandklinikken Syddjurs Kommune.2007 skænket 6 små malerier til Mørke Skoles tombola til deres børnefest.2008 skænket 2 stk malerier og 5 bøger til ParasollenTv Nord/ auktion for Julemærkehjemmet Hobro2008 skænket 2 stk malerier til Mariager Børnefest- tombola.2009 skænket 2 stk malerier til Mørke Skoles 4 klasse. Til fordel for lejrskoleprojekter.2010 1 maleri til Mariager Børnefest.2010 Skænket et maleri til Kræftens Bekæmpelse- Lyserød lørdag. Hornslet afd.
international dictonary master IVimportant-world-artists1-300x300


Klik på linjen og du blir stillet videre til Dansk Folkepartie´s website. Dansk Folkeparti Logo


Profilbillede med mit politiske tilhørsforholdLidt om mig:         
Jeg er født i 1951 i en fiskerby Bønnerup Strand på Norddjursland kyst, der hvor havet ruller ind mod land, sandet flyver i efterårsstormene, og stranden fyldes med turister i den danske sommer. Skov og strand, himmel og hav her har vi alle nuancer og farvepalet i naturen. Jeg har rejst i store dele af verden i Europa, Nordafrika, Mellemøsten samt USA. Mine mange rejser og oplevelser danner baggrund for inspirationen til mange af mine farverige billeder. At komme ud i verden og opleve nye kulturer og indsuge duften af stedet og se de mange farverige steder er til stadighed en stor inspirationskilde til et maleri. Ligeledes de nære omgivelser her på Djursland, hvor jeg lever i et meget naturskønt område tæt på skov, strand og mosen, er med årstidernes skift en glæde som kommer til udtryk i mine malerier.


Mine mange rejser i ind og udlandet er med til at give inspiration til motiv og farvevalg. Det kunstneriske temperament kommer til udfoldelse i brugen af farvepalettens mange nuancer, både expressivt og fauvistisk. At udfordre selvet, de indre følelser, et gemt billede, eller duften af et besøgt sted, kan være inspirationen til del i et maleri.  Mit ønske er, at beskueren skal få lyst til at"gå ind i billedet" og opleve sin egen fascination af farvernes formåen, og fornemmelsen af at være lige, der hvor det sker. Det skabte billede kommer dybt inde fra mig selv. Gennem meditationen finder jeg ind til de dybe gemte steder eller oplevelser som derefter sætter gang i maleprocessen, frem til det færdige billede. Inspireret af de to store mestre Matisse og Picasso, er mine billeder ekspressive og intense i farvevalg. Naturens elementer, eksistensen og essensen i livets mange facetter er de ingredienser, der i sidste ende bliver til et maleri.

De kreative sider af min natur har jeg altid udøvet, via tegning, maling, sy, strikke, sy danse-og festkjoler, og at tegne og male på stort set alt hvad jeg kunne få fat i af papir osv. Jeg er uddannet bogholder, og som jeg siger- indenfor økonomi er rammerne for udfoldelse meget strikse og stramme, men indenfor kunstens verden kan jeg give los for alle de kreative tanker og ideer jeg får frem. Dette er en vidunderlig måde at arbejde på. Jeg har arbejdet professionelt med min kunst siden 2004, hvor jeg åbnede eget galleri i Mørke.
Luftblå dage, solskinsøjeblikke, en frodighed af grønt, den røde ild, de grågrønne pilekviste, korngule marker, okkerfarvet sand, den hvide sne. Alle mine farver - før farven blev sort. Mørket mangler lys, og har sit eget væsen. Farven er naturens og hele kosmos sjæl- og vi får del i denne sjæl, når vi leger med farverne.

 Politisk har jeg valgt at melde mig ind i Dansk Folkeparti, da mange af mine synspunkter om vort land er sammenfaldende med dette parti´s .

 Bønnerupvalsen kan høres her klik på link: ( http://www.youtube.com/watch?v=QSOjFORXkTs)

Feedback, support og information - Decor Web
Galleri Møgelvang - klik og send e-mail